Новини

С две прекрасни инициативи бе отбелязан Денят на околната среда в район "Панчарево"

С две прекрасни инициативи и учениците от 192. СУ „Христо Ботев“ в с. Бистрица и 71. СОУ "Пейо Яворов" в с. Казичене бе отбелязан тази година Световният ден на околната среда.

Това е най-значимият международен ден за действия, насочени към опазване на околната среда и тази година действията се фокусират върху възстановяване качеството на земята, преодоляване на риска от опустиняване и изграждане на устойчивост под мотото: „Нашата земя. Нашето бъдеще. Ние сме #GenerationRestoration.”

И в този дух кметът на район "Панчарево" г-жа Евгения Алексиева, заместник-кметът г-н Георги Амзин, директорът на 192. СУ г-жа Ирена Николова и заместникът й г-н Младен Стефанов, заедно с петокласниците засадиха в двора на училището туи и борчета, които децата сами ще отглеждат.

"Радостна съм, че успях да съобщя на децата и проектите, които ще реализираме наесен в любимото им училище - Дъбче за бъдеще и прочистване на пространството в и около училищната зона", каза г-жа Алексиева.

В с. Казичене кметът на района, заедно с кмета на селото г-н Григор Григоров, директора на училището г-н Кирил Дървеничарски, преподаватели и децата също посадиха туи в двора, като наесен в зелената площ ще бъдат заседени още дървета, ще бъдат монтирани пейки, които ще оформят приятно място за отдих в междучасията.

"Голямата новина, която зарадва всички е, че тази година ще започне изграждането на парка срещу училището, който е с площ от 17 дка. Осветлението в него, както и това в сградата и двора на училището ще бъдат осигурени от фотоволтаична система, която ще осигури по екологичен начин нужното електричество", съобщи още г-жа Алексиева.

И призова: "Днес, в Деня на околната среда още един път призовавам всички - да пазим района си чист и приветлив за всички, защото тук растат децата ни!".

© 2024 Столична община р-н ПАНЧАРЕВО.Всички права запазени. Дизайн и разработка: Comtechsys