logo panch

Сряда, 03 Септември 2014 11:47

Международен фестивал за поп и рок музика София 2014

Baner 728 90s 1


Международен фестивал за поп и рок музика София 2014

18 – 21 септември и

Конкурс за нова българска песен – 18 септември, Зала 1 на НДК

Столична община и Сдружение „Спринт Продакшън“ Ви кани на Международен фестивал за поп и рок музика София 2014 в рамките на Културния календар на София за 2014 г. и в подкрепа на Кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

Фестивалът ще се проведе в две категории: Конкурс за нова българска песен София 2014 и Международен конкурс за изпълнители Sofia Grand Prix.

Конкурсът за нова българска песен София 2014 ще се състои на 18 септември от 19 часа в Зала 1 на НДК.

В Конкурсната вечер и Гала Концерта участват: Маргарита Хранова, Васил Петров, Петя Буюклиева, Красимир Аврамов, Силвия Кацарова, Дани Милев, Христо Деянов & Skiller, Джина Иванова, Мартина Иванова, Румяна Коцева и Деян Неделчев, Боян Михайлов, Константин Белчев, Славена Даскалова, Sunnie, STEREORUSH, Малин Иванов, Група НОРМАЛНО, Яна Овчарова, група Спринт, Импулс, Галя Георгиева и театър Мим-Арт, Ева Теодорова и други поп и рок изпълнители.

До Финалния етап на Конкурса за нова българска песен София 2014 достигнаха 14 нови български авторски песни, избрани от Селекционна комисия.

Песните ще се състезават на Финала на Конкурсната вечер, като компетентно жури ще отличи победителите в Гала концерта.

Песен на публиката ще се определи от публиката в залата, слушателите на БНР, БГ Радио, радио Зорана и зрителите на БНТ чрез дарителски SMS-и, като за съответната песен ще се гласува на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI и номер на избраната песен на цена 1.20 лв. с ДДС. Всяка песен има собствена кодова дума.

Събитието ще подкрепи Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри за разкриване на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в „будна кома” в Панчарево.

Билети за Концерта могат да се намерят на касата на НДК и в мрежата на EVENTIM.

Средствата от билетите и приходите от всички SMS-и са в полза на благотворителната кауза.

Международният конкурс за изпълнители Sofia Grand Prix ще се проведе от 19 до 21 септември в Парадайз център.

            В конкурса участие ще вземат изпълнители от над 14 страни, както и български изпълнители.

Песните, достигнали Финала на Конкурса за нова българска поп и рок песен София 2014 могат да се чуят и в сайта на фестивала: www.sofiasong.bg

Международен фестивал за поп и рок музика – София 2014 е съобразен и отговаря на основните принципи на Културния календар на Столична община за свобода на творчеството и отвореност към публиките, за насърчаване на междукултурния диалог и международното сътрудничество, равнопоставеност на творците, ефективност и прозрачност в областта.

За повече информация: www.sofiasong.bg

                        Facebook: Sofia Song 

От

Организационния екип на

Фестивал за поп и рок музика София 2014

___________________________________________________________________________

Н Е К А   Б Ъ Д Е М   П О – Д О Б Р И
НАЦИОНАЛНА  БЛАГОТВОРИТЕЛНА  КАМПАНИЯ          

За разкриване на Центрове за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в състояние на „будна кома”

По инициатива на Столична община през 2008 г. стартира благотворителна кампания „Да събудим хората в будна кома”. Събраните средства в размер на 170 000 лв. се предоставиха за лечение и рехабилитация на петима младежи в „будна кома”.

Трудностите, които срещат хората в това състояние и техните семейства са основно свързани с липса на постоянно медицинско наблюдение и регламентирано финансиране за дългосрочна рехабилитация. За да се намери трайно решение за предоставяне на специализирана медицинска и социална помощ за хора, изпаднали както в състояние на „будна кома”, така и на хора, нуждаещи се от подобна рехабилитация в България, като това се превърне в национална политика и приоритет, е необходимо усилията на всички специалисти, консултанти, организации, институции и медии.

Столична община вече четвърта година полага усилия този проблем да се превърне в национален приоритет и инициира нова благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри”, с поредица събития през годините, посветени на каузата. Набраните средства са предвидени за разкриване на пилотни Центрове за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти в СБДПЛР – Панчарево и град Етрополе.

По предварителни разчети за разкриване на такъв Център ще бъдат необходими финансови средства на обща стойност 350 000 лв.

Центърът за лечение и рехабилитация на хора, пострадали от будна кома ще предлага пълноценна рехабилитация, съчетаваща водни масажи, светлинна терапия, физически упражнения и най-важното за възстановителния период – стимулации на мозъка. Ще се намери трайно решение за предоставяне на специализирана медицинска и социална помощ и ще се преустанови практиката за търсене на възможности за лечение и рехабилитация на български граждани в чужбина.

Хората в състояние на „будна кома” или на медицински език „хронично вегетативно състояние” у нас нямат възможност да получат пълноценно лечение и рехабилитация. След като хората започнат да дишат самостоятелно без да бъдат подпомагани от апарат, техните роднини започват да се грижат за тях в къщи или ги настаняват в частни хосписи или клиники. На нито едно от тези места обаче болните не могат да получат адекватно медицинско наблюдение и адекватна на тяхното състояние рехабилитация.

С поредица от събития, посветени на каузата се показва важността от намиране на начин, за да могат всички нуждаещи се да имат достоен и нормален живот.

Набраните средства са предназначени за изграждането на Центрове за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и изпаднали в състояние на будна кома.

В подкрепа на каузата застанаха също така и много артисти, изпълнители, спортисти и хора, докоснали се по един или друг начин до този проблем, като Христо Стоичков, Емил Костадинов, Яна Маринова, Светлана Тилкова – Алена, Георги Христов, Мартина Вачкова, група Спринт, Петър Гюзелев - „Щурците”, Йордан Караджов - „Сигнал”, Петя Буюклиева, Веселин Маринов, Орлин Горанов, Кристина Димитрова, Маргарита Хранова, Искрен Пецов, Краси Аврамов, Виктория Димитрова, Галя Георгиева и актьорите от група „Жестим” и театър „МИМ-АРТ”, балет „Веда Джуниър“, Владо Димов, група Команда 5, група Реванш, група Остава, група Турбо, група Lilly of the west, група Лот Лориен, група Зона, Skillar и Христо Деянов – доктора, група Конкурент, група Джет, група Карамел, група Импулс, Софийски солисти с диригент Пламен Джуров, Гуна Иванова, Илия Луков, езиково училище Интелект и много други.

В резултат на Кампанията 5 човека получиха финансова подкрепа, с която подпомогнаха много важната за тях рехабилитация. Ники от Граф Игнатиево – сега 14 годишен, получи възможност за лечение в Русия и се възстановява успешно. Много хора, обаче, останаха с надежда за разрешаване и на техния проблем. Много хора останаха в очакване за помощ и на техните близки. Всички те остават в увереност в държавните институции и продължават да търсят подкрепа и отговорност от тях!

В рамките на Кампанията се събраха 60 000 лв., с които се извършва ремонт на отделението в Панчарево, но за завършването и оборудването не са достатъчни.

За дарения са предоставени:

  • Банкова сметка съм дирекция „Социални дейности“ при Столична община
  • Телефон за SMS с текст DMS BUDNI на номер 17 777 за всички мобилни оператори.

с цена на един SMS e 1.20 лв. с ДДС.

  • Телефон за стационарни абонати: 0900 51 777

с цена 1.20 лв. с ДДС

Целта на кампанията е да се намери трайно решение за предоставяне на специализирана медицинска и социална помощ за хора, изпаднали в това състояние, като това се превърне в национална политика и приоритет.

Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър!

Каним всички почитатели на българската поп и рок музика на един прекрасен концерт в Зала 1 на НДК на 18 септември от 19 часа. А със закупуването на билет за Фестивала за поп и рок музика София 2014, вие самите ще станат част от благотворителната кауза.

 

 

 

 

 

 

 

Прочетена 2697 пъти

Обществени поръчки

Конкурси

Обяви